vanilla cupcakes with sprinkles

hey everyone,

ik heb een cupcake recept voor jullie dit recept is voor 12 cupcakes. het duurt ongeveer 40 minuutjes om te maken met de baktijd er bij. veel plezier met het maken van de cupcakes en ik hoop de ze lekker smaken.

Groetjes Gwen


ingrediënten

 • 125 gram boter
 • 125 gram zelfrijzend bakmeelDSC_1036
 • 125 gram kristalsuiker
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eieren
 • zoveel sprinkles als je zelf wilt.

voorbereidingenDSC_1041

Verwarm als eerst de oven voor op 170 graden en haal er van tevoren een bakplaat/rooster uit. Zorg er ook voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is.

Je kunt van tevoren alle ingredienten al af meten, maar dit hoeft niet perse want het is alleen maar handig. Je kunt nu ook al de cupcake vormpjes op de bakplaat/rooster zetten.
Dit keukengerei heb je nodig:DSC_1042

 • een grote kom
 • een mixer met beslaghaken of een garde
 • 2 eetlepels
 • een houten satéprikker
 • een rooster/bakplaat

Het beslag

Doe de boter in de grote kom en voeg de suiker beDSC_1045etje bij beetje toe. Mix het steeds een beetje op middelhoge snelheid. Zo word het beslag luchtiger. mix het geheel nog goed door elkaar tot er een lichte en luchtige massa is.

De eieren mogen er nu 1 voor 1 bij. mix het nuDSC_1052 weer goed door elkaar op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.

Voeg nu weer beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix en het weer op middelhoge snelheid, tot een luchtig beslag. Voeg nu de melk toe en mix nog eeDSC_1056n 1 minuut goed door elkaar. En nu het leukste van allemaal de sprinkles als je weinig kleurtjes in je cakeje wilt doe je er niet zo
veel in en wil je juist veel kleurtjes doe je er best wel veel in. Bij dit onderdeel mag je zelf kiezen hoeveel er in gaat.DSC_1062

Nu kan het beslag in de vormpjes dit doe je door 2 eetlepels een beetje nat te maken zo glijd het beslag beter van de lepel af. Doe de vormpjes 2/3 vol en strijk het dan een beetje glad met de achterkant van de lepel.

De cakejes mogen nu in de over op 170 graden, ze moeten ongeveer 20-25 minuten in de oven en controleer na 20 minuten met de satéprikker of ze al goed zijn.

DSC_1064

DSC_1071

DSC_1063

Als de cakejes klaar zijn moet je ze eerst laten afkoelen voor dat je ze kan eten en decoreren DSC_1072als je dat wilt. Ik heb bij een 2 cupcakes een beetje slagroom erop gedaan en de sprinkles die ook in de cakejes zitten er over gestrooid.DSC_1082

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s